Chateau de la Tessonniere  
 
ga naar de kamers bezoek de tuin wat valt er te zien wat is er gebeurd waar ligt het huis in Frankrijk verhuurinformatie ga terug naar de homepage neem contact met ons op
bezienswaardigheden
informatie over de streek
bekijk een foto-impressie van de streek
 
 
 

Strand, historie, cultuur, natuur of culinair. Wat uw liefhebberij ook is, in Basse Normandie komt u aan uw trekken. Met haar ligging in het hart van deze regio is La Tessonnière de uitgelezen uitvalsbasis voor uw ontdekkingstocht. Weer of geen weer, u hoeft zich niet te vervelen. In het château vindt u een map met toeristische informatie en ook bij het VVV in Vire kunt u zich informeren. We geven u vast een kleine tour.

Autour de La Tessonnière

de Mont Saint Michel

Na de Eifeltoren is de Mont Saint Michel de meest bezochte attractie van Frankrijk. Het tot de verbeelding sprekende historische klooster op de berg in zee ligt op ongeveer een uur rijden van het Château. Tip: 's middags is het vaak wat minder druk.

de Tweede Wereldoorlog

Normandië is vooral bekend om de landingen op D-Day 6 juni 1944. Vanuit La Tessonnière bent u in een uur op de invasiestranden. Ouistreham is een goed beginpunt voor een indrukwekkende tocht langs de landingsstranden. Er zijn daarnaast zes routes uitgezet die de verschillende aspecten van de slag om Normandië belichten. Zeker de moeite waard.

de Tuinen en de Kastelen

In La Tessonnière vindt u een brochure met een aantal prachtige tuinen van Normandië. Veelal zijn het kasteeltuinen die iets verraden van het rijke Frankrijk van vroeger. In enkele gevallen kunt u ook de kastelen bezichtigen.

de Markten

De Normandische markten ademen sfeer en gemoedelijke gezelligheid uit. Veel boeren uit de streek verkopen er hun producten. In de toeristische map in het huis treft u een marktagenda.

de Antiquairs

Lekker snuffelen en struinen langs brocantes en antiquairs in de regio. Waar u deze kunt vinden en wat u daar kunt vinden, leest u in een brochure in het château. Ook langs de weg zult u veel aankondigingen vinden van een "brocante" of "foire des antiquités". Ga er vroeg heen!

de Kanaaleilanden

Op minder dan 50 km afstand ligt Granville, ook wel het Monaco van het Noorden genoemd. Vanuit deze mondaine badplaats reist u per boot in ruim een uur naar de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey. Een dagtocht is wellicht te ambitieus, maar er zijn ook aantrekkelijke twee- of driedaagse arrangementen.

de Omgeving en Vire

Op 3 km afstand van La Tessonnière ligt het Lac de la Dathée, een recent aangelegd stuwmeer. U kunt hier zonnen, kanoën, zeilen en wandelen. Aan het meer ligt bovendien een 18 holes golfbaan. Zwemmen kunt u in het subtropisch zwemparadijs in Vire.
Vire (5 km) is een gezellig Normandisch stadje met vele leuke winkeltjes, restaurants en bezienswaardigheden. In juli wordt er de zogenaamde "Virevoltes"georganiseerd, een cultureel straatfestival.

de Stranden

In tegenstelling tot Nederland zijn veel stranden in Normandië zelfs op warme zomerdagen erg rustig. Wij zijn zelf erg gecharmeerd van de stranden aan de kustlijn van Granville. Langs deze kust vindt u prachtige (zand)stranden en pittoreske plaatsjes.

de Steden en de Musea

Veel Normandische steden zijn verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Toch zijn zij zeker de moeite van een bezoek waard. Bayeux (50 minuten rijden) is beroemd om zijn middeleeuwse centrum en het Tapijt van Bayeux. In 20 minuten rijdt u naar de koperstad Villedieu-les- Poêles; in 40 minuten bent u in de mondaine kustplaats Granville en in 60 minuten bent u in de grote universiteitsstad Caen. In al deze steden zijn tal van musea. In de folders in onze toeristische map vindt u er vast één die uw interesse heeft. Daarin treft u ook andere informatie en plattegronden van steden.
Zin in een lange dag Parijs? Dan moet u vroeg uit de veren, maar u kunt met een rechtstreekse treinverbinding vanuit Vire naar Parijs en u bent dan 's avonds laat weer terug!
Zeker de moeite waard zijn de dierentuinen in de omgeving, zoals die in Jurques op 20 km afstand.

de Drank en de Spijzen

Wie aan Normandië denkt, denkt aan Calvados en Cider. Normandië is echter niet alleen "berucht" om zijn dranken, ook typisch Normandische spijzen zijn beroemd: de zuivel, de vis en de kazen, waaronder de overbekende Camembert. Niet te versmaden is ook de Tarte tatin (appeltaart) en probeer ook eens de 'Andouille de Vire', een gerookte worst gevuld met orgaanvlees en kruiden.
Er zijn tenminste twee uitstekende restaurants in de buurt:
Manoir de la Pommeraie in Roullours en Moulin de Jean in Cuves/St. Pois

     
     
terug naar de homepage copyrights