Chateau de la Tessonniere  
 
ga naar de kamers bezoek de tuin wat is er te zien wat is er gebeurd? waar in Frankrijk ligt het huis? verhuurinformatie ga terug naar de homepage neem contact met ons op
de directe omgeving
algemene informatie over de ligging
bekijk de kaart voor de ligging
 
 
 

La Tessonnière is gelegen in de zogenaamde "Bocage Virois". Een rijk gevarieerd coulisselandschap met heuvels, bos, boerenland, appelbomen, rivieren en watertjes. Hier en daar omzoomd met muurtjes van gestapelde stenen die u subtiel duidelijk maken dat u zich aan de Engelse kant van Frankrijk bevindt.

de Ligging

Het château ligt aan de rand van St. Germain de Tallevende, een dorp met rond de 1500 inwoners. U kunt daar uw boodschappen doen bij de bakker of in de kleine supermarkt. In het dorp bevinden zich ook een café, een huisarts en een pharmacie. Overige voorzieningen vindt u in de stad Vire op circa 5 kilometer afstand.

La Tessonnière ligt nog net in het departement Calvados, dat deel uitmaakt van de regio "Basse Normandie". Acht kilometer naar het zuiden begint het departement Manche. Op minder dan vijftig kilometer afstand ligt de mondaine badplaats Granville. En in vijf minuten rijdt u naar een uitdagende en schitterend gelegen 18 holes golfbaan.

de Bereikbaarheid

Vanaf Utrecht rijdt u de circa 700 kilometer naar La Tessonnière in ongeveer zeven en een half uur. De toegang tot de parktuin ligt aan de Route Departementale 577 en het huis zelf ligt op ongeveer 80 meter van het toegangshek. Buiten de spitstijden en in de weekenden is deze weg redelijk rustig.

het Klimaat

Basse Normandie heeft een zeeklimaat. Het is er doorgaans 2 à 3 graden milder dan in Nederland. Het regent er iets minder, maar er staat wat meer wind. De temperatuur is bij La Tessonnière beduidend hoger dan aan de Normandische kust.
Normandië heeft meer uren zon per jaar dan Nederland. En aangezien het een flink stuk zuidelijker ligt, heeft de zon er aanmerkelijk meer kracht.

     
     
terug naar homepage copyrights